tiistai 19. toukokuuta 2015

Myöhäinen äitienpäivä postaus :D

Ei ole pahemmin tullut uusia postauksia kun kone tykkää tökkiä, eikä anna tallentaa kirjoitettua tekstiä niin koitetaanpas uudemman kerran ja tässä tulee sit muutama postaus peräjälkeen :D
 
Eli äitienpäivänä tuli tehtyä kuningattaren marjapiirakkaa kun löysin Pullahiiren blogista :) Pohjasta tuli inan liian paksu reunoista, eli seuraavalla kerralla täytyy muistaa tehdä siitä ohuempi :)
Täyte ei oikein ollut isomman neidin makuun, seuraavaksi kun tekee niin jos laittais vaniljatäytteen niin voisi maistuakkin.
 
Äitienpäivä aamuna mies ja lapset kokasivat minulle aamupalaa ja saivat sitten koristella piirakan joka olikin lapsien mielestä hauskaa :)
 
Mutta tässä ohje tuohon piirakkaan...
 
 
 

Kuningattaren marjapiirakka
 
Pohja:
200g voita
1dl tomuskoeria
4dl venhäjauhoja
5rkl kylmää vettä
 
Täyte:
4dl vispikermaa
400g maustettua tuorejuustoa
(tässä oli sitä sitruuna tuorejuustoa)
noin 800g tuoreita marjoja
( mansikka, vadelma, pensasmustikka)
2dl vettä tai hedelmämehua
1dl hyytelösokeria
 
 
 Nypi kylmä voi, tomusokeri sekä vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon kylmä vesi ja jatka työstämistä käsin, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Painele taikina noin 3cm piirakka vuoan pohjalle ja reunoille.
 ( katso ettei kaikki taikina mene reunoille ja pohjasta tule liian ohut, itselle kävi näin :D)
Käytä apunasi tarvittaessa venhäjauhoja.

Laita piirakkavuoka kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Laita ennen paistamista piirakkapohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle kuivattuja herneitä tai paistokuulia. Näin piirakkapohjan reunat pysyvät ylhäällä paisamisen aikana.

Paista pohja 200 asteessa noin 15-18 min. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Mittaa täytteen kerma ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa seos vaahdoksi. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja levitä tuoreet marjat täytteen päälle.
 
Valmista kiille kiehauttamalla neste kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta vielä uudestan kokoajan sekoittaen. Levitä kiille marjojen päälle pullasutia apuna käyttäen.
Nosta piirakka hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
 
 
Meiltä jäi tuo kiille pois kakunpäältä, maistui hyvältä niinkin :)
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti