tiistai 13. lokakuuta 2015

Kokous herkkua

Jhl,n kokouspöytään pääsin tekemään jotain suolaista sekä makeaa.

Tein sitten 10hlö kinkkuvoileipä kakun johon leipasin itse vuokaleivän. Tulee vähemmän sotkua kun tekee itse leivän ;) ja taatusti paremman makuista :) 
Makeaksi tarjottavaksi tein Kentin kakkua. 




Vuokaleivän ohje löytyi kotikokkisivulta. 




Ohje:

0.5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1dl 4-viljanhiutaleita
1dl ruisjauhoja 
8-9dl vehnäjauhoja 
2tl suolaa
1rkl siirappia

voita vuoan voiteluun

Sekoita keskennään lämminvesi, hiiva, siirappi, ruisjauhot ja hiutaleet. Anna levätä  liinanalla 30min
Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä löysäksi, anna levätä vielä noin 30min.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja anna levätä tässäkin vielä puolisentuntia. 
Paista leipä 250asteessa puolisentuntia.

Minulla leipä pääsi loppuvaiheessa päältä palamaan joten kannattaa laittaa foliota suojaamaan pintaa. 





 Täytteenohje:

Täyte 1
200g suussa sulavaa paahtokinkkua
1prk chilituorejuustoa
1paprika
kurkkua
1dl turkkilaistajogurttia
paprikajauhetta
sinappia

Juustotäyte

1prk Koskenlaskijaa
mustaa emmental juustoraastetta

kostutukseen lihaliemi

Kuorrutus
Turkkilaistajogurttia 
maustamatonta tuorejuustoa

 
Kentin- kakku ohjeen löysin pörden keittiö nimisestä blogista.
Ohjeella saa joko yhden ison kakun (2 l) tai kaksi pienempää.

Ohje
200g voita
4dl sokeria
3 munaa
1tl vaniliinisokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
6.5dl vehnäjauhoja
1.5dl maitoa tai kermaa
1.5dl mantelijauhetta tai rouhetta

Voitele vuoka jajauhota/korppujouhota se. 
voi ja sokeri vaahdotetaan.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen, lisää kuivat aineet ja lopuksi maito.
Paista 175c n45min

Kuorrutus

1dl kermaa
2rkl sokeria
250g tomusokeria
6rkl voita

Kiehauta kerma ja sokeri, jäähdytä.
Siivilöi tomusokeri joukkoon ja lisää lopuksi sulatettu voi.

Koristele kakku kuorutteella ja voit koristella pinnan manteli rouheella tai lastuilla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti