tiistai 4. elokuuta 2015

Mansikkaiset ristiäiskakut

Pääsin auttamaan ystävääni tekemällä heille 2 ristiäiskakkua :)
Pikku prinssin äidin toiveena oli mansikkakakku gluteenittomana :)
Sellainen myös tehtiin, sain vapaat kädet koristelussa.
 
Gluteeniton kakkupohja:
 
 
 
 
 
 

6munan kakkupohja
 
2dl sokeria
2 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
 
 
8munan kakkupohja
 
3dl sokeria
31/2dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2dl perunajauhoja
11/2tl leivinjauhetta
 
Laita uuni lämpenemään 175asteeseen.
Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja suihkauta reunoille vuoka sprayta.
 
Siivilöi jauhot erilliseen kulhoon.
Riko temperoidut (huoneenlämpöiset) munat sokerin joukkoon ja vatkaa noin 5min.
munasokerivaahto on silloin hyvä kun siihen jää 8kuvio pintaan.
 
Yleensä kakkupohjan valmistuksessa jauhot lisätään varovasti puukauhalla nostellen taikinan joukkoon, mutta tuo gluteeniton jauhoseos on niin hienoa että itse lisäsin sen vatkainta käyttäen hiljaisella teholla varovasti. Näin vältyt paakuilta.
 
Paista pohjaa uunin keskitasolla n40-45min.
 
Kun olet ottanut pohjan pois uunista tipauta se pöytälevylle, näin saat kaikki ilmat pois ja kakku ei lässähdä.
 
Anna pohjan jäähtyä noin vartin (15min) kunnes kumoat sen vuoasta.
 
 
Tässä on valmis tuotos kakusta :)
 



Täytteenä kakuissa on:
kermaa
mansikkarahkaa
vaniljasokeria
mansikapaloja
 
eli oikein mansikkainen kakku :)
 

 

 
:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti